Карлос Контрера Ниска правна грамотност, пълна административна неопитност и тотално непознаване

...
Карлос Контрера Ниска правна грамотност, пълна административна неопитност и тотално непознаване
Коментари Харесай

Контрера за Терзиев: Ниска правна грамотност, административна неопитност и непознаване на правото

Карлос Контрера

 

Ниска правна просветеност, цялостна административна неумелост и тотално непознаване на правната рамка за локалната власт и локалното самоуправление показва претендентът на Добрите сили (ДС) Васил Терзиев. 


" Предпочитаме софиянци да ни поддържат още на първи тур и да имаме една седмица, в която да работим по бюджета, вместо да отиваме на балотаж ", самоуверено декларира Терзиев. Това изречение е задоволително, с цел да лъсне цялото дилетанство на въпросния претендент и неналичието на обикновени знания кое е законно, кое допустимо и по какъв начин действа общината.


Ето за какво. Първо - ужасна административна неначетеност, тъй като до момента в който последният селски кмет не бъде определен, нито кметът на общината, нито общинските съветници, нито кметовете на региони могат да положат клетва. Просто изборите завършват с оповестяването на резултатите и определените и едвам по-късно може да се пристъпи към привикване на съвещание за полагане на клетва. Някой необразован от щаба на Терзиев да му изясни по какъв начин действа изборния развой, с цел да не приказва нелепости.


Второ - по бюджета Терзиев може да работи от у дома даже да не бъде определен, тъй като от години отчетите са обществени и стоят на страницата на Столична община и Столичен общински съвет. Друг е въпросът дали Терзиев ги е чел. Дълбоко ме колебая.


Трето - по какъв тъкмо бюджет ще работи другаря-милионер Терзиев, откакто няма признат държавен бюджет? Отново образец за тотално непознаване на закона. Тотално непознаване на материята с общинските финанси - по какъв бюджет общински тъкмо ще работи Терзиев, откакто няма признати стойности за държавно делегираните действия, финансовите разноски от страната? Това съставлява съвсем 50 на 100 от бюджета на Столична община.

С едно изречение Терзиев потвърждава цялостната си и всеобхватна непросветеност.

С едно изречение Терзиев демонстрира по какъв начин счита да ръководи - слепешком, на правилото проба-грешка и в случай че мине номерът. 
И най-добре е след втори тур Васил Терзиев да остане да си седи у дома и да не припарва до Столична община.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР